Veelgestelde vragen
Ravello is een charmant stadje aan de Amalfikust, een plek van ambacht, smaak, zon en Italiaanse passie. Die sfeer brengen we naar Lokeren met elke schep gelato. Tijdens een verblijf in Ravello heeft Wim zijn vrouw Febe daar tien huwelijk gevraagd, in de tuin van Villa Cimbrone.
Ja, gelato bevat toegevoegde suikers. Die zijn essentieel voor zowel de smaak als de structuur. Suiker zorgt voor de juiste zoetheid en een zachte, romige textuur. Daarnaast heeft suiker een natuurlijke antivrieswerking : het organische het vriespunt, zodat gelato mooi schepbaar blijft en niet hard bevriest.
Gelato wordt traditioneel met minder vet en meestal ook minder suiker gemaakt dan klassiek Amerikaanse roomijs. Gevoelsmatig voelt het lichter aan, terwijl je toch een intense, volle smaakervaring krijgt, mede dankzij de grondige bereiding en het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten
Ja. We werken zo veel mogelijk met pure en natuurlijke ingrediënten, waaronder verse hoevemelk, verse vruchten en hoogwaardige notenpasta's. We gebruiken geen kunstmatige smaakstoffen, eenvoudige kwaliteit.
Ja, we hebben altijd een selectie frisse sorbetsmaken. Denk aan kokos, mango, framboos van citroen. Ideaal voor wie veganistisch eet of lactose bevat. meest voorkomende vind je minimaal vier sorbets in ons schepoog.
Momenteel leveren wij niet aan huis, en kan je enkel afhalen bij onze winkel in Lokeren. Vanaf 2026 zullen wij ook ijsautomaten in verschillende steden beschikbaar hebben.