Veelgestelde vragen
Ravello is een charmant stadje aan de Amalfikust, een plek van ambacht, smaak, zon en Italiaanse passie. Die sfeer brengen we naar Lokeren met elke schep gelato. Tijdens een verblijf in Ravello heeft Wim zijn vrouw Febe daar ten huwelijk gevraagd, in de tuin van Villa Cimbrone.
Ja, gelato bevat toegevoegde suikers. Die zijn essentieel voor zowel de smaak als de structuur. Suiker zorgt voor de juiste zoetheid en een zachte, romige textuur. Daarnaast heeft suiker een natuurlijke antivrieswerking: het verlaagt het vriespunt, zodat gelato mooi schepbaar blijft en niet hard bevriest.
Gelato wordt traditioneel met minder vet en doorgaans ook minder suiker gemaakt dan klassiek Amerikaans roomijs. Daardoor voelt het lichter aan, terwijl je toch een intense, volle smaakervaring krijgt, mede dankzij de ambachtelijke bereiding en het gebruik van verse, natuurlijke ingrediënten
Ja. We werken zo veel mogelijk met pure en natuurlijke ingrediënten, waaronder verse hoevemelk, verse vruchten en hoogwaardige notenpasta’s. We gebruiken geen kunstmatige smaakstoffen, enkel kwaliteit.
Ja, we hebben altijd een selectie frisse sorbetsmaken. Denk aan kokos, mango, framboos of citroen. Ideaal voor wie vegan eet of lactose vermijdt. Meestal vind je minstens vier sorbets in onze scheptoog.
Momenteel leveren wij niet aan huis, en kan je enkel afhalen bij onze winkel in Lokeren. Vanaf 2026 zullen wij ook ijsautomaten in verschillende steden beschikbaar hebben.